Χωρίς μάσκα; 1.000 ευρώ πρόστιμο στην Ιταλία

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

“Ἑπεσαν” χτες στην Ιταλία τα πρώτα υψηλά πρόστιμα σε άτομα που κυκλοφορούσαν σε κλειστούς χώρους δίχως μάσκα -1.000 ευρώ έκαστος.

Στην Καμπανία και σε άλλες περιοχές το πρόστιμο έγινε από χτες ιδιαίτερα τσουχτερό, γιατί έχουν αρχίσει να αυξάνονται τα κρούσματα.

Την απόφαση πήραν οι περιφερειάρχες και ο ιταλικός Τύπος κάνει λόγο στα σημερινά του δημοσιεύματα για τα πρώτα πρόστιμα 1.000 ευρώ που έπεσαν την προηγούμενη ημέρα  στο Σαλέρνο.

Το πρόστιμο των 1.000 ευρώ επιβάλλεται σε όποιον δεν φοράει μάσκα σε κλειστό χώρο, είτε πρόκειται για δημόσια κτήρια, σούπερ μάρκετ, μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα, είτε για δημόσιες συγκοινωνίες (λεωφορείο, τρένα, μετρό).

Σύμφωνα με το διάταγμα, “οι οδηγοί υποχρεούνται να αρνούνται την πρόσβαση σε επιβάτες που δεν φορούν τη μάσκα”. Σε περίπτωση επιβίβασης τους χωρίς μάσκα, πρέπει να τους επιβάλλονται οι κυρώσεις και θα “καλούνται να αποβιβαστούν αμέσως ή το συντομότερο δυνατόν”. Σε περίπτωση που αρνηθούν, “το λεωφορείο ή το τρένο θα σταματά ” και θα ζητείται η παρέμβαση της αστυνομίας “, τονίζεται στο διάταγμα.

“Εάν το αδίκημα διαπράττεται κατά την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας” (από έμπορο ή από τους υπαλλήλους του), η επιχείρηση θα τιμωρείται, εκτός από το πρόστιμο των 1.000-3.000 ευρώ, με “κλείσιμο της δραστηριότητάς της από 5 έως 30 ημέρες “, ποινή που μπορεί να διπλασιασθεί σε περίπτωση υποτροπής.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι