Χούντα και στο διαδίκτυο ο Ερντογάν – Βάλτε εκπρόσωπο στην Τουρκία

Το Twitter απέκλεισε τον Βελόπουλο

Κατ’ εντολήν του Τούρκου ηγέτη απαιτείται πλέον από τις διεθνείς εταιρείες κοινωνικών δικτύων να λογοκρίνουν το περιεχόμενο στις πλατφόρμες και να παρακολουθούν τους χρήστες, διαφορετικά απειλούνται με πρόστιμα και με διακοπή πρόσβασης στη χώρα.

Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας και το εθνικιστικό κόμμα που είναι κυβερνητικός του εταίρος κατέθεσαν νομοσχέδιο που ουσιαστικά θέτει υπό τον κυβερνητικό έλεγχο τα διεθνή μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή απαιτεί από τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ορίσουν έναν τοπικό αντιπρόσωπο (και υπεύθυνο εννοούν) στην Τουρκία:

Απαιτεί επίσης από τις εταιρείες να ανταποκρίνονται σε αιτήματα για κατάργηση περιεχομένου που θεωρείται παράνομο από το κράτος εντός 48 ωρών και τις απειλεί με πρόστιμο 4,4 εκατ. δολαρίων. Επίσης απαιτούν να αποθηκεύουν δεδομένα από χρήστες στην Τουρκία σε τοπικούς διακομιστές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι