Χριστούγεννα: “Όποιος πει ότι ξέρει πότε αίρεται το lockdown προφήτης είναι”

Χριστούγεννα: “Όποιος πει ότι ξέρει πότε αίρεται το lockdown προφήτης είναι”

«Παρά τις αρχικές σκέψεις να μειωθούν τα κρούσματα και να λειτουργήσει η αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων, με βάση τα τωρινά δεδομένα κανείς δεν μπορεί πλέον να πει τι θα γίνει τα Χριστούγεννα. Όποιος βγει και το πει, μόνο προφήτης θα είναι», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, που ζητεί και άλλη αυστηροποίηση των μέτρων.

«Μακάρι να πάμε και σήμερα αν είναι δυνατόν σε πλήρη αυστηροποίηση των μέτρων, εάν θέλουμε πραγματικά να ξεφύγουμε από αυτή την άσχημη εικόνα», είπε επίσηςο κ. Ζέρβας αναφορικά με τον τρόπο που μπορεί να ανασχεθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Πρέπει να κλείσουν κάποιοι χώροι εργασίας επιπλέον», είπε.

Επισης είπε ότι πρέπει να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης , γιατί στις περίπου 200 σχολικές μονάδες του κεντρικού δήμου καθημερινά κλείνουν τάξεις και γίνονται απολυμάνσεις. «Αυτό δείχνει ότι έχουμε εστίες. Δεν λέω ότι εκεί είναι το πρόβλημα, όμως στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα οπουδήποτε υπάρχει πηγή, θα πρέπει να τη θεραπεύσουμε, να την επουλώσουμε, να τη σφραγίσουμε», είπε ο δήμαρχος.

Ερωτηθείς εάν έπρεπε τα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη να ληφθούν πριν από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ο δήμαρχος απάντησε: «Σε σύσκεψη πριν το εορταστικό τριήμερο, είχα μιλήσει για την έξοδο και τις εκδρομές των Θεσσαλονικέων. Καταλάβαινα την κόπωση και το ψυχικό βάρος, όμως, είχαμε μπροστά μας μια περίοδο που έδειχνε ότι μπορεί να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής του προβλήματος. Αυτά τα είχα καταθέσει τότε επισήμως. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να πάμε πίσω. Το θέμα είναι τι κάνουμε σήμερα».

Ο κ. Ζέρβας είπε ακόμη πως ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή έθεσε ως προτεραιότητα τις ζωές των ανθρώπων και πρόσθεσε: «Όταν μιλούσα γι αυστηρά και δυσάρεστα μέτρα κάποιοι με κατηγόρησαν ότι φτιάχνω κλίμα για την κυβέρνηση. Τώρα, μπορεί να λένε ότι είμαι από εκείνους που δεν βοήθησα ή δημιούργησα ανάχωμα για να μην ληφθούν μέτρα. Νοιάζομαι για την υγεία των συμπολιτών μου και τον στόχο αυτό υπηρετώ. Να ξεπεράσουμε τον δύσκολο κάβο και όταν έρθει το τέλος, τότε να δούμε τι έφταιξε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι