Click away και παραδόσεις κούριερ και τις Κυριακές

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το άρθρο 72 που αφορά τη ρύθμιση για το click away και τις παραδόσεις κούριερ και την ημέρα της Κυριακής.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως το click away και οι παραλαβές από κούριερ θα επιτρέπονται και την Κυριακή, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός και η κινητικότητα στους δρόμους.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, επεσήμανε πως αυτό που έχει προστεθεί στο νόμο που ήδη ισχύει, για τις εξαιρέσεις από την κυριακάτικη αργία, είναι ότι προστίθενται οι φαρμακαποθήκες, καθώς λόγω της πανδημίας και ενόψει του εμβολιασμού, είναι πολύ σημαντικό να έχουν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας των παραγγελιών.

Επίσης, στον ισχύοντα νόμο, όπως παρατήρησε ο υπουργός, «αυτό που προσθέτουμε είναι τέσσερις γραμμές με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν κάνει τηλεφωνικές παραγγελίες εξ αποστάσεως και από τα εμπορικά καταστήματα λιανικής. Κάτι δηλαδή, που μέσω του e-shop επιτρέπεται και γίνεται από τις μητρικές εταιρείες».

Ο υπουργός τόνισε ότι αυτές οι ρυθμίσεις για την κυριακάτικη παράδοση είναι αναγκαίες τώρα που έχει υιοθετηθεί η πώληση με click away στο λιανεμπόριο, καθώς βοηθάει στη μείωση της κοινωνικής κινητικότητας και ξεκαθάρισε ότι ισχύουν μόνο για την περίοδο της πανδημίας θεωρώντας υπερβολικό να τίθενται σε ονομαστική ψηφοφορία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι