COVID: Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 38%

Στο 85 - 90% η αύξηση των αναπνευστικών ιών στα λύματα της Αττικής - Μεγαλύτερη αύξηση τις επόμενες μέρες

Αυξήθηκαν οι λοιμώξεις από στελέχη του ιού της γρίπης, αλλά δεν σημειώθηκε νέος θάνατος, ενώ συνεχίζουν να πεθαίνουν περίπου 6-7 άτομα την ημέρα από COVID

Αύξηση παρουσιάζουν οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και συγκεκριμένα οι προκαλούμενες από τον SARS-CoV-2, τον ιό της γρίπης και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό -RSV, στην κοινότητα. Ειδικότερα για την covid-19, όλοι οι δείκτες παρουσιάζουν αύξηση, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 4-10 Δεκεμβρίου.

Ο αριθμός των εισαγωγών για κορονοϊό παρουσίασε αύξηση 38% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων (26) παρουσίασε επίσης αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (ήταν 21 ο μέσος όρος).

Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 59. Καταγράφηκαν 48 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 82,5 έτη (εύρος 58-99 έτη). Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (ο μέσος όρος ήταν 44).

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε 7 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.  Όσον αφορά στον ιό της γρίπης, έχει αρχίσει η εποχική έξαρσή της και καταγράφηκαν τέσσερα νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ δεν καταγράφηκε νέος θάνατος από γρίπη. Από την αρχή επιτήρησης της γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 14 ασθενείς με γρίπη και καταγράφηκαν 4 θάνατοι.

Πηγή: ΕΟΔΥ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι