Covid : Ο φόβος μετατρέπεται σε οργή

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Έρευνα επιστημόνων της Σιγκαπούρης δείχνει ότι ο φόβος για την πανδημία προκαλεί στο επόμενο στάδιο οργή στους πολίτες.

Ειδικά όσοι πολίτες παραμένουν σε lockdown,χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να έχουν επαφή με τον έξω κόσμο και αυτά δεν παρέχουν την ψυχραιμία και την συνεννόηση που χρειάζεται ο άνθρωπος από τις φιλικές επαφές του.

Καθώς η πανδημία του νέου κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται, ο φόβος για την νόσο παραμένει ακόμα και βουβά ή εκτός lockdown.Η μελέτη διαπιστώνει ότι ο φόβος μετατρέπεται σε θυμό καθώς η παγκόσμια κοινότητα περιμένει με ανυπομονησία το πολυπόθητο εμβόλιο ή άλλη θεραπεία, η οποία όμως καθυστερεί. [Για την ακρίβεια, διόλου δεν καθυστερεί, όλες οι σχετικές έρευνες γίνονται με σχεδόν επικίνδυνα υψηλές ταχύτητες, όμως ο άνθρωπος αισθάνεται ότι η λύση πρέπει να δοθεί επειγόντως και άμεσα.]

Ερευνητές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang μελετούν την αλλαγή των συναισθημάτων που εκφράζονταν κυρίως στο Twitter κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αναλύοντας περισσότερα από 20 εκατομμύρια tweets διαπίστωσαν ότι σχεδόν το 60% των διαδικτυακών αντιδράσεων τον Ιανουάριο μέσα στο (δικό τους) lockdown έδειχναν φόβο και αβεβαιότητα. Εν συνεχεία όμως, τα φοβισμένα tweets έδωσαν την θέση τους σε μηνύματα που εκφράζουν θυμό και οργή.

Η μελέτη στο JMIR Public Health & Surveillance κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μηνύματα που κρύβουν οργή και θυμό αποτελούσαν το 30% των μηνυμάτων στο Twitter.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι