VIDEO

Δακρυγόνα στη Λάρισα – Διαδηλωτές ακύρωσαν συναυλία της αμερικανικής στρατιωτικής ακαδημίας

Δακρυγόνα στη Λάρισα – Διαδηλωτές ακύρωσαν συναυλία της αμερικανικής στρατιωτικής ακαδημίας

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης έξω από το Δημοτικό Ωδείο στη Λάρισα, όταν αντέδρασαν φορείς της πόλης για την εν εξελίξει συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ. Οι διαδηλωτές φώναζαν αντιαμερικανικά συνθήματα με κεντρικό τον ρόλο των ΗΠΑ στους θανάτους αμάχων στη Γάζα αλλά και εν γένει την παρουσία βάσεων “των φονιάδων των λαών”.

Το κάλεσμα για συγκέντρωση έγινε από την Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και τη Λαϊκή Συσπείρωση, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκδήλωση. Οταν οι συγκεντρωθέντες προσπάθησαν να μπουν στο Ωδείο, άρχισαν τα επεισόδια και η ρίψη δακρυγόνων.

Από πλευράς των διαμαρτυρόμενων ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας κ. Πέτρος Κρίκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας κ. Τάσος Τσιαπλές ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς, ζητώντας να εισέλθει μια επιτροπή των διαμαρτυρόμενων ατόμων εντός της αίθουσας.

Ύστερα από αρκετή ώρα και αφού οι διαμαρτυρόμενοι απομακρύνθηκαν από το εσωτερικό του Ωδείου τα πνεύματα ηρέμησαν. Σύμφωνα το 902.gr μετά την παρέμβαση των διαδηλωτών «η συναυλία πρακτικά ακυρώθηκε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι