Δανία: Σύλληψη υπαλλήλων των Μυστικών Υπηρεσιών

Δανία: Σύλληψη υπαλλήλων των Μυστικών Υπηρεσιών

Συνελήφθησαν τέσσερις εν ενεργεία και πρώην υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών της Δανίας με την κατηγορία διαρροής υψηλά διαβαθμισμένων πληροφοριών. Η ανακοίνωση της υπηρεσίας κάνει λόγο για ενδεχόμενο φυλάκισης 12 ετών των κατηγορούμενων. Οι συλλήψεις των ατόμων αυτών έγιναν την περασμένη Τετάρτη σε συνεργασία με την Αστυνομία, σε διάφορες τοποθεσίες που δεν αποκαλύφθηκαν.

«Οι συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς έρευνας σε σχέση με διαρροές από τις υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών» αναφέρει η ανακοίνωση της δανέζικης Υπηρεσίας Ασφαλείας και Μυστικών Πληροφοριών. Εν συνεχεία αναφέρεται ότι η έρευνα για την υπόθεση θα συνεχιστεί καθώς και το ότι την έχουν αναλάβει οι εισαγγελικές αρχές.

Τα πρόσωπα που συνελήφθησαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι παραβίασαν το άρθρο 109 (1) του ποινικού κώδικα αποκαλύπτοντας χωρίς άδεια υψηλά διαβαθμισμένες πληροφορίες που προέρχονταν από τις υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι