Δεν μπλοφάρουμε για τη χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία, λέει ο Μεντβέντεφ

Δεν μπλοφάρουμε για τη χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία, λέει ο Μεντβέντεφ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του «δεν μπλοφάρει όταν μιλάει για την πιθανότητα χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας», σημειώνοντας ότι η σύγκρουσή της Ρωσίας με τη Δύση μπορεί να εξελιχθεί σε γενικευμένο πόλεμο.

Αναλυτικότερα, σε ανάρτησή του στο επίσημο κανάλι του στο Telegram ο Μεντβέντεφ είπε ότι η σύγκρουση της Μόσχας με τη Δύση εξελίσσεται σύμφωνα με το χειρότερο δυνατό σενάριο και ότι «κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει κλιμάκωσή της στο τελικό στάδιο».

Ο Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος σήμερα του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, έκανε το παραπάνω σχόλιο μετά τη χθεσινή αποκάλυψη ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέτρεψε σιωπηρά στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει όπλα που του προμήθευσαν οι ΗΠΑ εναντίον στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι