Δείπνο ιφτάρ από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο Κόσοβο

Η Φινλανδία χαϊδεύει το Κόσσοβο για να καλοπιάσει τον Ερντογάν ,Ορφέας Μπέτσης

Η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TIKA) παρέθεσε χθες ιφτάρ για το Ραμαζάνι (επιτρεπόμενο γεύμα μετά τη δύση του ηλίου στην νηστεία των μουσουλμάνων) στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου Πρίστινα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Τουρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιασίν Εκρεμ Σερίμ και ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι. Παρών ήταν και ο πρέσβυς της Τουρκίας στην Πρίστινα, Sabri Tunc Angili, όπως και ο διοικητής της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR), Ozkan Ulutas.

Ο Σερίμ μετέφερε τους χαιρετισμούς του Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν. Είπε ότι «η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια είναι μέσα στις πρώτες και εκ των ων ουκ άνευ προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Σήμερα, περισσότερα από 800 άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας υπηρετούν στο Κοσσυφοπέδιο και συμβάλλουν σημαντικά στην αποστολή της KFOR για την ασφάλεια στο Κοσσυφοπέδιο. Η Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο υποστηρίζουν πάντα ο ένας τον άλλον όχι μόνο στις καλές στιγμές αλλά και στις δύσκολες. Στο Κοσσυφοπέδιο δεν αισθανόμαστε φιλοξενούμενοι, αλλά σαν στο στο σπίτι μας. Η ιστορία της φιλίας μας είναι μακρά και πολύ σημαντική για την Τουρκία».

Ο πρωθυπουργός Κούρτι τόνισε πόσο σημαντική είναι η βοήθεια που παρέχει η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού για την ανάπτυξη του Κοσσυφοπεδίου. Εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη συνεχή υποστήριξη της Υπηρεσίας «και την εξαιρετική συνεργασία της. Οι σχυροί δεσμοί μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Τουρκίας θα γίνουν ακόμη ισχυρότεροι στο μέλλον”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι