Δέκα “μονοθεσίτες” αναπληρωτές θα έχει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters ότι ο Πούτιν προσέφερε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέδωσε διάταγμα που αποσπά την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Στρατιωτική-Τεχνική Συνεργασία  από το υπουργείο Άμυνας. Επίσης ανακοινώθηκε ότι ο πρωθυπουργός θα έχει δέκα αναπληρωτές, όμως θα είναι “αποκλειστικής απασχόλησης”.

Όσον αφορά την απόσπαση της Υπηρεσίας στρατιωτικοτεχνικής συνεργασίας, αυτή εκτιμάται ότι ίσως έγινε ώστε οι εισαγωγές υλών ή εξαρτημάτων από την Κίνα να μη λογίζονται ως ενίσχυση της στρατιωτικής μηχανής της Ρωσίας.

Με νέο διάταγμα επίσης ο Ρώσος πρωθυπουργός ορίζει για δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργό με την έγκριση του Κοινοβουλίου τον 58χρονο Μιχαήλ Μισούστιν και ορίζει παράλληλα ότι αυτός θα έχει δέκα αναπληρωτές, όπως ήταν και παλιότερα, αλλά θα είναι “μονοθεσίτες”, δηλαδή ο αναπληρωτής δεν θα μπορεί πλέον να είναι υπουργός ή να έχει άλλη λειτουργική θέση στην κυβέρνηση. Ο Μισούστιν ήταν πρωθυπουργός ήδη από το 2020, αλλά είχε παραιτηθεί όπως ορίζει το Σύνταγμα της ομοσπονδίας για την ορκωμοσία του προέδρου Πούτιν και τώρα έπρεπε να ξαναοριστεί. Εκτιμάται ότι πιθανόν ο όρος να μην έχει άλλο αντικείμενο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός τέθηκε από τον Πούτιν για να απομακρύνει από τις τάξεις των αναπληρωτών πρωθυπουργών τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Interfax και Novosti

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι