Δέκα συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για βόμβες – Δύο πυροτεχνουργοί των ΕΔ μεταξύ τους

Δέκα συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για βόμβες – Δύο πυροτεχνουργοί των ΕΔ μεταξύ τους

Η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε δέκα συλλήψεις σήμερα για συμμετοχή σε οργάνωση που προέβαινε σε βομβιστικές επιθέσεις.

Οι συλληφθέντες είναι όλοι  Έλληνες και φέρονται να ανήκαν κάποιοι -ίσως όχι όλοι- στην ομάδα “Σύμπραξη Εκδίκησης”. Τέσσερις από αυτούς βρίσκονταν ήδη στην φυλακή για άλλα αδικήματα -στη Λάρισα και στο Δομοκό. Οι δύο από τους συλληφθέντες είναι εν ενεργεία πυροτεχνουργοί στο Στρατό και στην Αεροπορία αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «κατηγορούνται για –κατά περίπτωση– συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο ρόλος του καθενός σε όσες ενέργειες αποδίδει η ΕΛΑΣ και αν επρόκειτο για ομάδα με καθαρά πολιτική χροιά ή αν κάποιες ενέργειες ήταν καθαρά ποινικές δουλειές “της νύχτας”.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις: 1) Η αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12η Φεβρουαρίου. 2) Η έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25η Ιανουαρίου 3) Η έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 13 Νοεμβρίου του 2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία, 4) Η ρίψη χειροβομβίδας  σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι στις 8 Ιουλίου του 2023 και 5) Η ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε αυλή οικίας στη Λάρισα στις 24 Ιουνίου του 2023

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε εννέα σπίτια και σε τρία κελιά φυλακών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πολεμικό τυφέκιο, τρία πιστόλια, ένα περίστροφο, μια καραμπίνα, εξαρτήματα όπλων, ποσότητες εκρηκτικής ύλης, σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, χειρόγραφες σημειώσεις κ.ά. Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι