ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεκάδες μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο στην Ιταλία – Διασώθηκαν 80

Δεκάδες μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο στην Ιταλία – Διασώθηκαν 80,

Περίπου 80 άνθρωποι διασώθηκαν από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες από τη Σμύρνη με προορισμό την Ιταλία και έπεσε σε βράχια κοντά τον Κρότωνα της Καλαβρίας. Τουλάχιστον 60 ανασύρθηκαν νεκροί από την ακτοφυλακή της Ιταλίας, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 100, καθώς δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων.

Το σκάφος, μήκους 20 μέτρων προσέκρουσε σε βράχια και κόπηκε στα δυο. Οι γιατροί της Καλαβρίας που κλήθηκαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, δήλωσαν ότι πολλοί εκ των διασωθέντων φέρουν εγκαύματα. Το πλεούμενο, ένα παλαιό φουσκωτό είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη πριν τέσσερις ημέρες. Είκοσι δυο διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο (11 είναι ανήλικοι) και τουλάχιστον ένας είναι σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν συλλέξει οι ιταλικές αρχές στο φουσκωτό επέβαιναν περίπου 250 μετανάστες. Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις της Guardia di Finanza, μόλις ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός απέπλευσαν όλα τα λιμενικά σκάφη από τον Κρότωνα και ένα περιπολικό σκάφος της αεροναυτικής ομάδας του Τάραντα. Οι απαγορευτικές συνθήκες της θάλασσας, ωστόσο, εμπόδισαν την πρόσβαση στην περιοχή του ναυαγίου. Στη συνέχεια ξεκίνησε η επίγεια έρευνα από την αστυνομία.

Τον Φεβρουάριο έχουν αυξηθεί δραματικά οι παράνομες μεταφορές προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια, με προορισμό την Ελλάδα και την Ιταλία, με φουσκωτά και παλαιές βάρκες, με αποτέλεσμα να σημειώνονται συχνά πολύνεκρα ναυάγια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx