Το Ισραήλ μπήκε και στην Χαν Γιούνις – Νεκρός στρατιώτης στον Λίβανο

Το Ισραήλ μπήκε και στην Χαν Γιούνις – Νεκρός στρατιώτης στον Λίβανο

Σκοτώθηκε ένας Λιβανέζος στρατιώτης από ισραηλινά πυρά στην αραβική χώρα.

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε κατοικίες στη Ντέιρ αλ Μπαλάχ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι.

«Σαρανταπέντε άνθρωποι που σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε σπίτια τριών οικογενειών στη Ντέιρ αλ Μπαλάχ μεταφέρθηκαν νεκροί την τελευταία ώρα», δήλωσε στο Reuters ο δρ Εϊγάντ αλ Τζάμπρι, διοικητής του νοσοκομείου Σουχάντα αλ ‘Ακσα στη Ντέιρ αλ Μπαλάχ. Σκοτώθηκε επίσης ένας Λιβανέζος στρατιώτης από ισραηλινά πυρά στον Λίβανο.

Ο στρατός του Ισραήλ περικύκλωσε την πόλη Χαν Γιούνις στη Γάζα και το πεζικό του μπήκε μέσα, καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή οδεύει προς μια νέα φάση μετά την επταήμερη εκεχειρία που είχε στόχο την επιστροφή κάποιων ομήρων, δήλωσε σήμερα ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του IDF.

«Εξήντα ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, οι δυνάμεις μας περικυκλώνουν τώρα την περιοχή της Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί, αρχηγός του επιτελείου των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) για το νέο επεισόδιο της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

«Έχουμε εξασφαλίσει πολλά προπύργια της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και τώρα επιχειρούμε κατά των προπυργίων της στον νότο», δήλωσε ο αντιστράτηγος του στρατού του Ισραήλ για τη νέα εξέλιξη στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι