Επίσημη η παραίτηση Ζάεφ από την προεδρία του κόμματος

Επίσημη η παραίτηση Ζάεφ από την προεδρία του κόμματος

Δεκτή έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου η παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ από την προεδρία του κόμματος του. Η κεντρική επιτροπή του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SDSM) αποφάσισε την διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στις 12 Δεκεμβρίου. Αναμένεται το προσεχές διάστημα και η επίσημη παραίτηση Ζάεφ από την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με δήλωσή του, όποιος εκλεγεί τελικά αρχηγός του κόμματος θα πρέπει να λάβει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης, ενώ πληροφορίες τον θέλουν να διαπραγματεύεται με το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα “Εναλλακτική” ώστε αυτό να ενταχθεί στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό. Υπενθυμίζεται ότι οι εξελίξεις αυτές έχουν δρομολογηθεί μετά τη βαριά ήττα του κόμματος Ζάεφ στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι