Το υπουργείο Ναυτιλίας για τον πνιγμό της γυναίκας και την βύθιση του ιστιοφόρου

Το υπουργείο Ναυτιλίας για τον πνιγμό της γυναίκας και την βύθιση του ιστιοφόρου

Τί αναφέρει το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον πνιγμό της γυναίκας στην Κυπαρρισία: Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κυπαρισσίας, για τη πτώση 65χρονης αλλοδαπής στη θάλασσα, στο λιμάνι.

Συγκεκριμένα, κατά δήλωση του συζύγου της, η 65χρονη καθώς περπατούσε στο λιμάνι, παρασύρθηκε από τα κύματα που κάλυπταν κατά διαστήματα τον λιμενοβραχίονα, με συνέπεια τη πτώση της στη θάλασσα. Κατόπιν ερευνών που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε παραλία βόρεια από το λιμάνι της Κυπαρισσίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας του Λιμεναρχείου Πύλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

 


 

Ενημερώθηκε, τις βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, για βύθιση ιστιοφόρου σκάφους, σημαίας Ρουμανίας, το οποίο ελλιμενιζόταν εντός της μαρίνας Αγίου Νικολάου, κενό επιβατών.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι το μεγαλύτερο μέρος του σκάφους βρισκόταν βυθισμένο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ η απάντληση υδάτων που επιχειρήθηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν κατέστη δυνατή. Τις πρωινές ώρες σήμερα, με τη συνδρομή ενός επαγγελματία δύτη και δύο γερανοφόρων οχημάτων, το σκάφος ανελκύθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία απάντλησης υδάτων. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων ούτε υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της μαρίνας, ενώ περιμετρικά του σκάφους τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα προς αποφυγή τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου.

 


 

Ενημερώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας για περιστατικό τραυματισμού 53χρονης αλλοδαπής επιβάτιδας σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, σημαίας Ιταλίας, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, η 53χρονη κατά την επιβίβαση της στο πλοίο ολίσθησε με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό της στο αριστερό κάτω άκρο. Η τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε από το λιμάνι της Γλώσσας Σκοπέλου στο λιμάνι Πλατανιά Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ” Ν.Σ. 158, 15 μηνών βρέφος το οποίο έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι