“Δεν αναπροσαρμόσαμε τα ασφάλιστρα για πυρκαγιά”, δηλώνει η εταιρεία που κάηκε το εργοστάσιό της

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Φρεαττύδα - Απεγκλωβίστηκαν μητέρα και παιδί

Σε διάψευση ότι προέβη σε αναπροσαρμογή των ασφάλιστρων σε περίπτωση πυρκαγιάς προχώρησε η εταιρεία Γιαννίτσης Group στη Λαμία. Η εταιρεία εμπλέκεται στην τροφική δηλητηρίαση μαθητών επτά σχολείων από τα έτοιμα γεύματα που αυτή παρασκεύαζε.

Τα γεύματα είχαν διανεμηθεί προ δεκατριών ημερών και πάνω από 30 άτομα που υπέστησαν δηλητηρίαση υπέβαλαν μηνύσεις. Πριν από δέκα ημέρες και προτού διενεργηθεί έλεγχος από τις αρχές για την υγιεινή στο χώρο παρασκευής, το εργοστάσιο που παρασκεύαζε τα γεύματα, κάηκε ολοσχερώς. Η Πυροσβεστική εξετάζει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για εμπρησμό.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι δύο ημέρες πριν από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο, στάλθηκε από την εταιρεία email προς την ασφαλιστική με την οποία συνεργάζεται με το οποίο ζητούσε αύξηση ασφάλιστρων, που θα συνεπαγόταν και αύξηση της αποζημίωσης σε περίπτωση φωτιάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής: «Επειδή ακούγονται ασύστολα ψεύδη για δήθεν ύποπτες ενέργειες και κινήσεις της εταιρείας μας, σχετικά με αναπροσαρμογή του ασφαλίσματος σε περίπτωση πυρκαγιάς μια μέρα μετά τα γνωστά γεγονότα που έχουν να κάνουν με τη σίτιση των μαθητών, έχουμε να δηλώσουμε ότι κατηγορηματικά διαψεύδουμε το ανωτέρω γεγονός.

»Η εταιρεία μας τήρησε πλήρως τους κανόνες της ασφαλιστικής νομοθεσίας και ουδέποτε επιχείρησε αναπροσαρμογή του ασφαλίσματος σε κάποια ύποπτη περίοδο ή φάση. Όλα τα έγγραφά μας που σχετίζονται με την ασφαλιστική μας σύμβαση και με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν είναι στη διάθεση των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών και απευθύνουμε ύστατη έκκληση να πάψει πλέον η παραπληροφόρηση, η σπίλωση και η κατασυκοφάντησή μας.

»Δηλώνουμε επίσης ότι για τους συκοφάντες μας και για τους δολοφόνους των χαρακτήρων, θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, καθώς και στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, μη ανεχόμενοι άλλο τη βαναυσότητα και τη φαυλότητα των επιθέσεων εις βάρος μας, οι οποίες ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ως εδώ και μη παρέκει!!

»Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι σεβόμαστε τη νομιμότητα και τους κανόνες που επιτάσσει το Συνταγματικό Κράτος Δικαίου και απαιτούμε τον ίδιο σεβασμό από όλους απέναντί μας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι