Δεν έχουν πού να πάνε πλέον οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες – 80.000 εκδιώχθηκαν και από τη Ράφα

Πληροφορίες για συμφωνία ανταλλαγής 33 ομήρων της Χαμάς με 100 κρατούμενους του Ισραήλ,

«Από τότε που οι ισραηλινές δυνάμεις ενίσχυσαν τις επιχειρήσεις τους στις 6 Μαΐου, περίπου 80.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα, αναζητώντας καταφύγιο αλλού. Το τίμημα που πληρώνουν αυτές οι οικογένειες είναι αφόρητο», αναφέρει η UNRWA στο X, διευκρινίζοντας ότι «κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές» στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι στη Ράφα ζούσαν ήδη ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, πριν την έναρξη του πολέμου. Όταν άρχισε όμως η εισβολή των Ισραηλινών στο βόρειο τμήμα και εν συνεχεία στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, περίπου άλλο ένα εκατομμύριο άνθρωποι άρχισαν να συρρέουν προς το νότο και οι περισσότεροι κατευθύνθηκαν στη Ράφα, που έχει μετατραπεί σε προσφυγούπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι