Δεν με υπερασπίστηκε το κόμμα, θα πάω να ζήσω στην Ιταλία, λέει η Εύα Καϊλή

Δεν με υπερασπίστηκε το κόμμα, θα πάω να ζήσω στην Ιταλία, λέει η Εύα Καϊλή

Σε συνέντευξή της στην Corriere Dela Serra η Εύα Καϊλή παραπονέθηκε ότι για την έρευνα που συνεχίζεται εις βάρος της και εις βάρος άλλων ατόμων για δωροληψία {Qatargate), δεν την υπερασπιστηκε ουτε η ΕΕ ουτε το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς δυσαρεστημένη από την Ελλάδα συνολικά, δήλωσε ότι θέλει να ζήσει πλέον στην Ιταλία, που την χαρακτήρισε χώρα με εγγυήσεις, πιθανόν σε αντιδιαστολή προς την Ελλάδα.

Όπως είπε «θα έρθω να ζήσω στην Ιταλία, μια χώρα εγγύησης. Η ΕΕ και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν. Βρίσκω τη σιωπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξωφρενική για έναν τέτοιο αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματός μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μιλήσω για όλα όσα έχουν διαρρεύσει και επιβουλεύονται έντεχνα εναντίον μου, η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα και το κόμμα μου S&D της υπεράσπισης των θεσμών. Προσπάθησαν, προεκλογικά, να κρύψουν την αδυναμία τους να σεβαστούν τις αρχές της Ένωσης και να διαφυλάξουν τις ελευθερίες και τα προνόμια των βουλευτών», υποστήριξε παραπονεμένη.

Είπε ότι το γεγονός ότι δεν μπορούσε να δώσει συνεντεύξεις δημιούργησε κατά τη γνώμη της ένα «επικίνδυνο προηγούμενο που επιτρέπει στη δικαστική εξουσία να αναμιγνύεται στην πολιτική, υπονομεύοντας ανεπανόρθωτα την ακεραιότητα του ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου».

Όσον αφορά για τυχόν υποψηφίοτητα στις ευρωεκλογές ανέφερε ότι ήλπιζε ότι «οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούσαν να δουν την αλήθεια πριν ψηφίσουν τον Ιούνιο», αλλά ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφια αφου της απαγορεύθηκε να μιλάει για το θέμα αυτό. Μελλοντικά σκέφτεται όπως είπε να ασχοληθεί με την «τεχνολογική πολιτική» και αν τα πράγματα πάνε όπως τα περιμένει, θα επικεντρωθεί στις γυναίκες και τα παιδιά που πέφτουν θύματα αστοχιών του συστήματος.

Σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει στο Βέλγιο ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα, είπε «μάλλον θα μετακομίσω στην Ιταλία. Επειδή είναι μια χώρα που τη θεωρώ πατρίδα για διάφορους λόγους και επειδή στην Ιταλία υπάρχει μια όμορφη λέξη όπως «εγγύηση» που πρέπει να μεταφραστεί σε όλη την Ευρώπη. Στην Ιταλία υπάρχουν κάποια κόμματα που αντιτίθενται σε δίκες με πολιτικά κίνητρα και ζητούν σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας ανεξάρτητα από το κόμμα του κατηγορουμένου», κατέληξε, αξιολογώντας προφανώς ως πολιτική δίωξη την σύλληψή της.

Το να μη δίνει συνεντεύξεις ήταν όρος της αποφυλάκισής της πέρσι τον Απρίλιο, ενώ αρχικά είχε αποφασισθεί να φέρει και βραχιολάκι. Εν τέλει αποφασίστηκε να μετακινείται εκτός σπιτιού μόνον  για λόγους ανωτέρας βίας και κατόπιν συνεννόησης με τις τοπικές αρχές. Επίσης της απαγορεύθηκε να επικοινωνεί με άλλους συγκατηγορουμένους της, πλην του πατέρα της κόρης της, που επίσης αποφυλακίσθηκε, και με τον οποίον της επιτράπηκε να μιλά στο τηλέφωνο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι