Δεν πάει με Σαλβίνι και Λεπέν το ισπανικό Vox

Δεν πάει με Σαλβίνι και Λεπέν το ισπανικό Vox

Οι τρεις ευρωβουλευτές που εξέλεξε το ακροδεξιό κόμμα Vox δεν πρόκειται να προσχωρήσουν στην ίδια ευρωομάδα με τον Εθνικό Συναγερμό της Γαλλίδας Μαρίν Λεπέν και την ιταλική Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι.

Όπως ανακοίνωσετην Παρασκευή ο αναπληρωτής γραμματέας εξωτερικών σχέσεων Ιβάν Εσπινόσα ντε λος Μοντέρας «είναι απίθανο», οι ευρωβουλευτές του Vox να καθίσουν στα ίδια έδρανα με την ευρωπαράταξη, της οποίας ηγείται ο Σαλβίνι.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν», τόνισε ο Εσπινόσα, του οποίου το κόμμα είχε στρέψει τα νώτα στον Σαλβίνι και στην πανευρωπαϊκή συνάντηση που είχε οργανώσει ο ιταλός ακροδεξιός ηγέτης στις 18 Μαΐου στο Μιλάνο, όπου είχε στεφθεί επισήμως επικεφαλής της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς.

Οι πολιτικές προτιμήσεις του Vox το προσεγγίζουν στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ERC), όπου συμμετέχουν οι υπερ-καθολικοί του Νόμος και Δικαιοσύνη του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, το οποίο έχει ανακαλέσει στην τάξη η ΕΕ για τις επιθέσεις του κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης στη χώρα.

Η τελική απόφαση για το πώς θα διαταχθούν στην Ευρωβουλή οι βουλευτές του Vox θα ληφθεί με βάση δύο παραμέτρους: την τύχη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, που ακόμη όμως απαριθμείται μεταξύ των δυνάμεων ΕΛΚ (παρ’ ότι έκπτωτος) και την θέση των φλαμανδών εθνικιστών, που όμως είναι σύμμαχοι του Καταλανού αυτονομιστή Κάρλες Πουτζδεμόν, που επίσης ανήκουν στο ERC.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι