Δεν συνδέουν με το σεισμό την πρωτοφανή αμπώτιδα σε όλη την Ελλάδα

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Μάρτυρες ενός σπάνιου φαινομένου έγιναν όσοι βρέθηκαν σήμερα στη θάλασσα στο Καβούρι, αλλά και στην παραλία της Θεσσαλονίκης καθώς και στο Λουτράκι.

Η στάθμη τoυ νερού υποχώρησε λόγω της αμπώτιδας και όσον αφορά στο Καβούρι, μπορούσαν να πάνε με τα πόδια στο νησάκι που χωριζόταν έως τώρα από τη στεριά. Η στάθμη της θάλασσας υποχώρησε και στον Παγασητικό, και στον Θερμαϊκό αλλά και στον Κορινθιακό και πολλοί άνθρωποι φοβώνται ότι αυτό είναι είτε συνέπεια του μεγάλου σεισμού στην Ελασσόνα είτε ότι προοιωνίζεται μεγάλος επερχόμενος σεισμός.

Ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας σχολίασε σχετικά ότι «αυτά τα φαινόμενα συνήθως οφείλονται σε μετεωρολογικές συνθήκες, όπως σε νότιους ανέμους, ή μπορεί να οφείλονται στη σύνοδο κάποιων πλανητών που ασκούν έλξη στις θαλάσσιες μάζες».

Ασυνήθιστες είναι οι εικόνες και από τον Θερμαϊκό Κόλπο. Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes, η θάλασσα «αποτραβήχτηκε» αποκαλύπτοντας σε διάφορα σημεία τον πυθμένα της θάλασσας.

Ίδια εικόνα και στην περιοχή «Στραβά» του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Η άμπωτις που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα τα νερά του Kόλπου των Αλκυονίδων να τραβηχτούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και να αποτραβηχτεί η θάλασσα μέχρι και δέκα μέτρα. Το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί πριν από μια εβδομάδα περίπου αρχικά στην Καβάλα, με τη θάλασσα να «υποχωρεί» επισης κατά δέκα μέτρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι