Δεν τα κατάφερε ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε από ισλαμιστή στη Γερμανία

Δεν τα κατάφερε ο αστυνομικός που μαχαιρώθηκε από ισλαμιστή στη Γερμανία

Υπέκυψε τελικά ο 29χρονος αστυνομικός, ο οποίος είχε μαχαιρωθεί πισώπλατα και λυσσαλέα την περασμένη Παρασκευή από  25χρονο Αφγανό στο Μανχάιμ στη Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών και η εισαγγελία της Καρλσρούης, ο 29χρονος Ρουβέν Λ. απεβίωσε πριν από λίγη ώρα στο νοσοκομείο του Μανχάιμ, όπου νοσηλευόταν σε τεχνητό κώμα, έπειτα από χειρουργική επέμβαση.

Ο Σουλεϊμάν Α. είχε καταφέρει πολλαπλά χτυπήματα στον αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον στην πλάτη και στον λαιμό. Ο δράστης είχε προηγουμένως τραυματίσει στο πρόσωπο και τον ακτιβιστή  επικριτή του ισλάμ Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, κατά την διάρκεια εκδήλωσης του Κινήματος «Pax Europa» σε κεντρική πλατεία του Μανχάιμ.

Στη φωτογραφία φαίνεται ότι ο άτυχος αστυνομικός έχει σκύψει να βοηθήσει έναν πολίτη όταν ο δράστης τον μαχαιρώνει στην πλάτη και στο λαιμό.

Ο βασικός στόχος που ήταν ο ακτιβιστής-πολιτικός, που θεωρείται ότι έχει ακροδεξιές απόψεις, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αναρρώνει κανονικά. Έχει καταδικαστεί επειδή έβρισε κατά το παρελθόν το Κοράνι.

Νωρίτερα σήμερα, πριν ακόμη γίνει γνωστή η είδηση του θανάτου του αστυνομικού, περίπου 800 πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία όπου συνέβη το περιστατικό την Παρασκευή και, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, καταδίκασαν την βία και το μίσος. Το κατωτέρω βίντεο μπορείτε να το δείτε στο youtube.

Το κίνητρο του δράστη παραμένει ασαφές, καθώς ο ίδιος δεν είναι ακόμη σε θέση να δώσει κατάθεση στην αστυνομία -μετά την μανιώδη επίθεσή του οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν. Ζει στην Γερμανία από το 2014, δηλαδή από 15 ετών, και δεν παρακολουθείτο ως ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής. Είναι παντρεμένος, έχει ήδη αποκτήσει δύο παιδιά και η οικογένειά του είναι εγκατεστημένη στο Χεπενχάιμ της Έσσης. Χθες στα γερμανικά και αγγλόφωνα κοινωνικά δίκτυα υπήρχαν αναρτήσεις φανατικών μουσουλμάνων που χειροκροτούσαν τον Αφγανό για την επίθεσή του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι