“Δεν θα συγχαρούμε τον Πούτιν” λένε οι ΗΠΑ – Συγχαρητήρια από Ερντογάν

“Δεν θα συγχαρούμε τον Πούτιν” λένε οι ΗΠΑ – Συγχαρητήρια από Ερντογάν

Το Βερολίνο προηγουμένως ανακοίνωσε πως δεν αναγνωρίζει την νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η ψηφοφορία που οδήγησε στην ανανέωση της θητείας του Ρώσου προέδρου δεν ήταν ελεύθερη και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να απευθύνουν συγχαρητήρια.

«Ηταν μια απίστευτα αντιδημοκρατική διαδικασία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βένταντ Πατέλ. Σε ερώτηση αν η Ουάσινγκτον πρόκειται να αρνηθεί να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, όπως ζητούν οι Ρώσοι αντιφρονούντες, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Θεωρώ ότι μπορούμε να πούμε ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για μία ψηφοφορία υπό συνθήκες καταναγκασμού, για την απουσία οποιουδήποτε πραγματικού πολιτικού αντίπαλου, εν μέσω καταστολής κάθε αντίθετης φωνής. Οι Ρώσοι «αξίζουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές και την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ ομάδα υποψηφίων που θα εκπροσωπούν ευρύ φάσμα διαφορετικών απόψεων», είπε.

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας συνεχάρη τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την επανεκλογή του και πρόσφερε και πάλι την μεσολάβησή του με την Ουκρανία, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, «ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η θετική εξέλιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία θα συνεχισθεί και την ετοιμότητα της Τουρκίας να διαδραματίσει έναν ρόλο μεσολαβητή για να την φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι