Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για POS

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για POS

Άλλον έναν μήνα έχουν στη διάθεσή τους οι χιλιάδες επαγγελματίες, που δεν το έχουν πράξει ακόμη, προκειμένου να προμηθευτούν POS και έτσι να αποφύγουν το πρόστιμο. Η ημερομηνία διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS δεν αλλάζει και παραμένει η 1η Μαρτίου του 2024. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία επιπλέον παράταση στο χρονοδιάγραμμα.

Εκείνο που αλλάζει είναι κάποιοι μπορούσαν να παραποιήσουν στοιχεία, αφού υπήρχε η δυνατότητα άλλο ποσό να αναγράφεται στην απόδειξη και άλλο να πληκτρολογείτε στο POS. Από την 1η Μαρτίου δεν θα υφίσταται πληκτρολόγιο στα POS και δεν θα δίνεται η δυνατότητα πληκτρολόγησης του ποσού. Όταν ο πελάτης αγοράζει ένα προϊόν ή μία υπηρεσία και πληρώνει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, τότε η απόδειξη με το ποσό πληρωμής διαβιβάζεται αυτόματα στην ΑΑΔΕ.

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, οι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν προχωρήσει την παραγγελία ή την προμήθεια POS, έτσι ώστε να μην τους επιβληθεί πρόστιμο. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει νέα απόφαση, από τις αρμόδιες αρχές, για τον τρόπο και τον χρόνο επιβολής των προστίμων, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι