“Δεν θα παρεκκλίνω από την ιδέα της Μακεδονίας” δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μίτσκοσκι

Βόρεια Μακεδονία: Απόψε η κυβέρνηση Μίτσκοσκι λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης

Τις σαφείς προθέσεις του έδειξε μιλώντας σε εκδήλωση για τα 34 χρόνια από την ίδρυση του VMRO- DPMNE ο αρχηγός του κόμματος και εντολοδόχος πρωθυπουργός της σλαβομακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι. «Τείνω το χέρι μου για τη μακεδονική εθνική ενότητα σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα. Ελπίζω να ξεπεράσουμε τα τεράστια προβλήματα και να καθίσουμε στο τραπέζι για να συζητήσουμε το μέλλον της πατρίδας μας. Δεν θα παρεκκλίνω από την ιδέα της Μακεδονίας», είπε.

Κατά τα άλλα, είπε ότι θα αγωνιστεί «για την επίτευξη στρατηγικών στόχων της χώρας, όπως η ένταξη στην ΕΕ και οι καλές σχέσεις με τους στρατηγικούς εταίρους».

«Η κυβέρνηση που θα σχηματίσουμε έχει δεσμευτεί να επαναφέρει τη Μακεδονία στη θέση που της αξίζει ως μια ευημερούσα δημοκρατία», είπε, χωρίς ούτε μια φορά να προτάξει το “βόρεια”. Είπε εξάλλου με νόημα «δεν θα χαθούμε στο δρόμο με συμφωνίες χωρίς αρχές που πλήττουν το κράτος μας. Η διέξοδος θα είναι η δουλειά μας και το μέλλον μας θα είναι η δύναμή μας, η οποία θα προέλθει από τη θέληση του μακεδονικού λαού».

«Το VMRO-DPMNE υπάρχει για τη Μακεδονία» είπε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι και προσέθεσε ότι παρά τις διαφορές με το απερχόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) και άλλα κόμματα, θα εργαστεί για τα στρατηγικά ζητήματα της χώρας «ως αρχηγός ενός κόμματος που επιδιώκει και εργάζεται για την μακεδονική εθνική ενότητα».

Εν συνεχεία, δήλωσε ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησης το Σαββατοκύριακο θα χρησιμοποιήσει «τη συνταγματική ονομασία της χώρας, όπως και στις επαφές με ξένους ηγέτες», αλλά στο εσωτερικό της χώρας, τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις του, όσο και στις δηλώσεις του είπε ότι θα χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία». «Για εμένα το όνομα της χώρας και της πατρίδας του είναι Μακεδονία», είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx