Δεν βιάζονται οι Ευρωπαίοι για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Δεν βιάζονται οι Ευρωπαίοι για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

«Θα χρειαστούμε δύο μήνες για να εξετάσουμε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 ετών», δήλωσε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο οι Αμερικανοί ήδη ενέκριναν με συνοπτικές διαδικασίες.

Η διευθύντρια του ΕΜΑ Έμερ Κουκ δήλωσε συγκεκριμένα ότι «για τη νόσο αυτή δεν ξέραμε τίποτα πριν από δύο χρόνια και ακόμη υπάρχουν στοιχεία τα οποία δεν μας είναι κατανοητά. Όσον αφορά στον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών, ο ΕΜΑ έχει παιδιατρική επιτροπή που είναι αρμόδια και για συστάσεις για έρευνες που μπορεί να χρειαστούν. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε σύσταση για τους εφήβους και για τα δύο mRna εμβόλια. Όμως μόλις τώρα λάβαμε αίτηση για τις ηλικίες 5-11 ετών για το Comirnaty (της Pfizer). Ξεκινήσαμε τον έλεγχο στις 18 Οκτωβρίου και θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα δύο μηνών. Αναμένουμε πρόσθετα στοιχεία από τις έρευνες τον Νοέμβριο για να μπορέσει η Επιτροπή να καταλήξει σε συστάσεις για αυτήν την ηλιακή ομάδα», είπε.

Η ίδια έκανε δηλώσεις και για την τρίτη δόση. «Στις αρχές Οκτωβρίου συστήσαμε να γίνει ενισχυτική δόση για το εμβόλιο της Pfizer, έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό και τη Δευτέρα συστήσαμε ενισχυτική δόση και για το εμβόλιο της Moderna, για τον γενικό πληθυσμό άνω των 18 ετών. Πρέπει να τονίσουμε ότι δείχνουμε μεγάλη προσοχή στο θέμα των παρενεργειών, όμως μέχρι στιγμής εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε ότι είναι πολύ σπάνιες», συμπλήρωσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι