Δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες στο Λίβανο – Ενδιαφέρον από την πρεσβεία για όλους

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Τη βαθιά οδύνη της Ελλάδας για τις πολύνεκρες εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού και αλληλεγγύη στην κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου, εξέφρασε προ ολίγου με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας, επίσης, ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Παράλληλα, διαμηνύει πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε και τηλεφωνική συνομιλία με τον  πρωθυπουργό του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ. Ο  κ. Δένδιας  του εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ελλάδας και την ετοιμότητά της να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου.

Οι Έλληνες εκεί

Από την ισχυρή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, η ελληνική πρεσβεία στο Λίβανο υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Διαβεβαιώνει ο πρέσβης  ότι όλο το προσωπικό της πρεσβείας είναι καλά στην υγεία του και επισημαίνει πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες πολίτες μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών.

Η ελληνική παροικία έφθανε άλλοτε στο Παρίσι της Ανατολής όπως ήταν γνωστή η Βηρυτός, τις 30.000 ψυχές. Μετά τον εμφύλιο, έμειναν μερικές εκατοντάδες.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών με μήνυμά του στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα τις Βηρυτού, τονίζει πως μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected].

Τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί από την έκρηξη και 3.000 οι τραυματίες σύμφωνα με μια προκαταρκτική εκτίμηση που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Ασάφεια επικρατεί μέχρι στιγμής και για τα αίτια -κυκλοφορούν σενάρια για αποθήκη με πυροτεχνήματα, για αποθήκη με πυρομαχικά, για  επίθεση (έχουν διαψεύσει Ισραήλ και Χεζμπολάχ)  ή για ατύχημα με υγραέριο

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι