Δένδιας: «Δεν χωρούν εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας»

Ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία – Περισσότερα τεστ

Κριτική στην Ευρώπη άσκησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος σε καθυστερήσεις, δισταγμούς και  οπισθοδρομήσεις, τονίζοντας πάντως σε ότι «σε κάθε περίπτωση παραμένει το κοινό μας σπίτι».

Τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να αντιληφθεί την ευθύνη της για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα όλων των πολιτών της έναντι εξωτερικών απειλών και υπενθύμισε ότι η ΕΕ «αρχικά δημιουργήθηκε για να εξαλείψει από την Ευρώπη τον πόλεμο. Πώς μπορεί λοιπόν σήμερα να εμφανίζεται ότι ανέχεται την απειλή πολέμου κατά μελών της ευρωπαϊκής οικογένειας» διερωτήθηκε.

«Ή αν θέλετε ποιού οπλικού συστήματος το εξαγωγικό αποτύπωμα υπερβαίνει το αποτύπωμα της προάσπισης του διεθνούς δικαίου; Την ώρα που η Ευρώπη καθυστερεί, οι ΗΠΑ φαίνεται να αντιλαμβάνονται διαυγέστερα. Αξιοποιούν το γεωπολιτικό τους βάρος έναντι της Τουρκίας», είπε ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στις αμερικανικές κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία.

Τόνισε ότι η ελληνική πλευρά παραμένει πάντα ανοιχτή σε διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς Δικαίου, αλλά η Άγκυρα οφείλει να αποδείξει εμπράκτως «ότι προσυπογράφει έναν τέτοιο διάλογο, ο οποίος δεν θα πρέπει να αποτελεί σημαία ευκαιρίας αλλά να έχει διάρκεια. Δεν χωρούν εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι