Δένδιας: Προτεραιότητα για το ΥΠΕΞ η ασφάλεια των Ελλήνων της Ουκρανίας

Μαριούπολη: Ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα πρόξενου

Τα θέματα που αφορούν στη ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία, θέτει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον Ουκρανό ομόλογο του στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες. Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Συμβούλιο, επεσήμανε, ότι είναι «κάτι πολύ ενδιαφέρον και για εμάς, την Ελλάδα μετά την επίσκεψή μου στην Μαριούπολη, αλλά και στη Μόσχα».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «θα έχω επίσης την ευκαιρία να επιστήσω την προσοχή και του παριστάμενου Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, του κ. Κουλέμπα, στα ζητήματα ασφάλειας της ελληνικής μειονότητας στην ευρύτερη περιοχή επαφής γύρω από τη Μαριούπολη», ενώ ανέφερε ότι θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου η ασφάλεια στην Ευρώπη και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ακόμα πως «το δεύτερο πολύ ενδιαφέρον θέμα είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Νομίζω ότι θα πρέπει η ΕΕ με πολύ μεγάλη προσοχή να ενσκήψει στα ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων. Η κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη δεν είναι καλή. Απαιτείται να γίνουν εκλογές υπό εκλογικό νόμο ο οποίος να διασφαλίζει την ενότητα της χώρας. Σε αυτό νομίζω θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και περιμένω να ακούσω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις και του Κροάτη συναδέλφου μου».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι