Δέσμευση ρωσικού τάνκερ στην Κάρυστο

Δέσμευση ρωσικού τάνκερ στην Κάρυστο

Στο αγκυροβόλιο της Καρύστου, στην Εύβοια, παραμένει δεσμευμένο από τις λιμενικές Αρχές το υπό ρωσική σημαία δεξαμενόπλοιο Pegas. Την απόφαση δέσμευσης εξέδωσε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στο πλαίσιο εφαρμογής των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ σε πλοία ρωσικών συμφερόντων.

Στο πλοίο επιβαίνουν 19 ναυτικοί Ρώσοι υπήκοοι οι οποίοι παραμένουν στο πλοίο σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα. Το δεξαμενόπλοιο λόγω μηχανικής βλάβης συνοδευόταν από ρυμουλκό με προορισμό την Πελοπόννησο, όπου θα γινόταν η μεταφόρτωση του πετρελαίου σε άλλο δεξαμενόπλοιο, όμως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Κάβο Ντόρο αγκυροβόλησε στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου. Η δέσμευση αφορά το πλοίο και όχι το φορτίο του.

Στο γεγονός αναφέρονται τα ρωσικά πρακτορεία, παραπέμποντας σε ανάρτηση που έκανε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα για τη δέσμευση του τάνκερ.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι