Δεύτερη δόση για όσους έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson

Δεύτερη δόση για όσους έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson

Στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τη δεύτερη δόση, αλλά με εμβόλιο mRNA, για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος είπε ότι θα πρέπει να έχουν περάσει δύο μήνες μετά την πρώτη δόση με Johnson & Johnson για να γίνει η ενισχυτική δόση, η οποία σε πρώτη φάση θα γίνεται με Pfizer και εν συνεχεία θα δρομολογηθεί η δεύτερη δόση να γίνεται και με το σκεύασμα της Moderna.

Ανέφερε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα λάβουν υπενθύμιση με SMS οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια για να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Συνολικά, μέχρι σήμερα, με τρίτη δόση έχουν εμβολιαστεί 300.000 Έλληνες και έχουν κάνει αίτηση 35.000. Μέχρι στιγμής με δύο δόσεις έχει εμβολιαστεί το 60,5% του γενικού πληθυσμού, που αντιστοιχεί στο 69,8% του ενήλικου πληθυσμού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι