Διαδικτυακός μαραθώνιος δωρητών για τη συγκέντρωση δισεκατομμυρίων για τη δημιουργία εμβολίου για το covid-19

Διαδικτυακός μαραθώνιος δωρητών για τη συγκέντρωση δισεκατομμυρίων για τη δημιουργία εμβολίου για το covid-19

Παγκόσμιοι ηγέτες θα οργανώσουν σήμερα έναν “ μαραθώνιο” δωρητών με στόχο τη συγκέντρωση τουλάχιστον 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη εμβολίου και θεραπειών κατά του νέου κορονοϊού.

Ο μαραθώνιος αυτός οργανώνεται από την ΕΕ, τη Βρετανία, τη Νορβηγία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και τη Σαουδική Αραβία και στόχος είναι η συγκέντρωση πόρων στη διάρκεια αρκετών εβδομάδων ή μηνών, χτίζοντας πάνω στις προσπάθειες της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates και πλούσιων δωρητών.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε χαρακτηρίσει τη διαδικτυακή διάσκεψη δωρητών τον προηγούμενο μήνα “ πραγματικό μαραθώνιο”, επισημαίνοντας ότι ένα εμβόλιο για την covid-19 είναι απαραίτητο “ σε όλες τις γωνιές του κόσμου (…) σε προσιτή τιμή”.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 16:00 ώρα Ελλάδας σήμερα, αλλά τα ποσά των δωρεών ίσως να μην γίνουν γνωστά αμέσως, ενώ σε αυτά θα περιλαμβάνονται και προηγούμενες δεσμεύσεις για δωρεές. Για παράδειγμα η Σαουδική Αραβία, τρέχουσα πρόεδρος της G20, έχει δεσμευθεί να δωρίσει 500 εκατομμύρια δολάρια.

Ο στόχος των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι ένα αρχικό ποσό, με τη φον ντερ Λάιεν να επισημαίνει ότι οι χώρες θα χρειαστούν περισσότερα χρήματα καθώς περνά ο καιρός.

Η Βρετανία θα πραγματοποιήσει άλλη μία διαδικτυακή διάσκεψη δωρητών στις 4 Ιουνίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι