Διαδηλώσεις για τον Αλεξέι Ναβάλνι

Διαδηλώσεις για τον Αλεξέι Ναβάλνι

Δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι γίνονται διαδηλώσεις για το θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι σε πολλές πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά με την απαγόρευση από την ΕΕ πρόσβασης σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα. Οι αρχές της Μόσχας πάντως προειδοποίησαν τους κατοίκους της ρωσικής πρωτεύουσας να μη συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις οι οποίες δεν έχουν λάβει άδεια.

Μία εκδήλωση από τη Γεωργία, δείχνει περίπου 200 άτομα. Ένα άλλο βίντεο αναφέρεται σε μαζικές συλλήψεις από μεγάλη διαδήλωση στην Αγία Πετρούπολη, αλλά φαίνονται ελάχιστοι διαδηλωτές.

 

 

 

«Η διοργάνωση ή η διεξαγωγή συγκεντρώσεων χωρίς άδεια, τα καλέσματα και η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις συνιστούν αδίκημα», προειδοποίησε η Γενική Εισαγγελία της Μόσχας.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να περιμένουν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων προτού κατηγορήσουν τη Ρωσία για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσαν ότι «για το θάνατο του Ναβάλνι ευθύνεται ο Πούτιν». Ο Μπάιντεν είπε για τον Ναβάλνι ότι «αντιστάθηκε γενναία στη βία του καθεστώτος Πούτιν, για την οποία φυλακίστηκε, δηλητηριάστηκε, και τίποτα από αυτά δεν τον σταμάτησε».

Τα περισσότερα δυτικά μέσα αναφέρονται στις σκληρές συνθήκες διαβίωσης στην βόρεια φυλακή όπου είχε μεταφερθεί πρόσφατα ο Ναβάλνι, ενώ τα ρωσικά αναφέρονται στο γεγονός ότι ο θάνατος συνέπεσε με μια περίοδο όπου μετά τη συνέντευξη Πούτιν σε αμερικανό δημοσιογράφο, η εικόνα του Ρώσου ηγέτη είχε προβληθεί σχετικά θετικά.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι