Διαδήλωση στη Μόσχα λόγω ομιλίας του πρεσβευτή της ΕΕ

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters ότι ο Πούτιν προσέφερε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στη Ρωσία, Ρολάντ Γκαλαράγκε, χαρακτήρισε απρόκλητο και παράνομο τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε με καθυστέρηση για την “Ημέρα της Ευρώπης” στη Μόσχα. Έξω από το κτίριο όπου γινόταν η εκδήλωση, διαδηλωτές φώναζαν αντιευρωπαϊκά συνθήματα και κρατούσαν πανό που έγραφε “τα χέρια σας είναι βαμμένα με ρωσικό αίμα».

«Οι πόλεμοι του σήμερα τροφοδοτούν μόνο το μίσος του αύριο», είπε ο Γάλλος διπλωμάτης Ρολάντ Γκαλαράγκε μιλώντας στην εκδήλωση στην οποία είχε καλέσει διπλωμάτες από διάφορες πρεσβείες. Στην ομιλία του, ο διπλωμάτης της ΕΕ τόνισε επίσης ότι η ΕΕ επιθυμεί να διατηρήσει επαφή με απλούς πολίτες της Ρωσίας και ότι αυτός είναι ο λόγος που οι πρεσβείες και τα προξενεία της ΕΕ συνεχίζουν να παραμένουν ανοιχτά στη Μόσχα.

Ένα φυλλάδιο που μοίραζαν αντιδυτικοί διαδηλωτές χαρακτήρισε παράλογο να εορτάζεται η Ημέρα της Ευρώπης στο κέντρο της Μόσχας «όταν ρωσικό αίμα χύνεται εξαιτίας της παράδοσης δυτικών όπλων στο εγκληματικό καθεστώς της Ουκρανίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασκεί πολιτική εναντίον της Ρωσίας και ήρθε να το γιορτάσει  αυτό στη Μόσχα», έλεγαν διαδηλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι