Διαδήλωση του ΚΚΕ: Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο

Διαδήλωση του ΚΚΕ: Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο

Αντιπολεμική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε έξι περιοχές της Αττικής για την πλήρη απεμπλοκή της Ελλάδας από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα εκφράστηκε «η αμέριστη αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου». Μέσα στα συνθήματα ήταν και εκείνο για την άμεση επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας από την Ερυθρά Θάλασσα, και η απόσυρση κάθε στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης στο Ισραήλ. Επίσης το«να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές». Ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα ήταν: «Σύννεφα πολέμου μέσα στη γειτονιά μας, να ξεσηκωθούμε για μας και τα παιδιά μας». Πανώ της διαδήλωσης έγραφε: «ΗΠΑ ΕΕ Ισραήλ βουτάνε στο αίμα του λαούς – έξω η Ελλάδα από το πόλεμο».

Στη διαδήλωση συμμετείχαν νέοι στρατευμένοι «που εναντιώνονται στην εμπλοκή και τις αποστολές εκτός συνόρων» και τους οποίους οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα. Σχετικό σύνθημα που ακούστηκε ειδικά για αυτους ήταν, ήταν το: «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση στην Ομόνοια απεύθυνε ο Μαρίνος Μακρής, μέλος του ΓΠ της ΚΟΑ και ο στρατιώτης Γιώργος Συργουνιώτης. Με αφετηρία της διαδήλωσης την Ομόνοια, η πορεία κατέληξε στην Βουλή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx