Διαφωνία Μόσχας σε ψήφισμα ΟΗΕ για στρατιωτικοποίηση Κριμαίας

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η Μόσχα δεν συμφωνεί με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για «το πρόβλημα της στρατιωτικοποίησης» της Κριμαίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Μπορούμε απλώς να εκφράσουμε την διαφωνία μας με μια παρόμοια θέση και την λύπη μας», δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας το ψήφισμα, επισημαίνοντας ότι «θα συνεχίσουμε αναμφίβολα να εξηγούμε με συνέπεια την δική μας θέση στους συνομιλητές μας».

Ο Πεσκόφ δεν σχολίασε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το εν λόγω ψήφισμα, ισχυριζόμενος ότι δεν πρόφτασε να το διαβάσει λεπτομερώς.

Νωρίτερα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα για «το πρόβλημα της στρατιωτικοποίησης» της Κριμαίας, της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο ήταν πρόταση της Ουκρανίας. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 66 ψήφους υπέρ, 19 κατά και 72 αποχές.

Στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρεται ότι «η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στην Κριμαία, αντιτίθεται στην εθνική κυριαρχία, την πολιτική ανεξαρτησία, και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» . Επίσης στην πέμπτη παράγραφο του ψηφίσματος, η Ρωσία επικρίνεται για την κατασκευή της γέφυρας στα στενά του Κερτς.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι