Διαφωνούν πολλοί συγγενείς θυμάτων των Τεμπών για το εισιτήριο στη συναυλία για τα παιδιά τους

Διαφωνούν πολλοί συγγενείς θυμάτων των Τεμπών για το εισιτήριο στη συναυλία για τα παιδιά τους

Αντιδράσεις και διενέξεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση για τη μεγάλη συναυλία-μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, η οποία προγραμματίζεται για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Και αυτό γιατί πολλές οικογένειες δεν γνώριζαν ότι θα υπάρχει εισιτήριο 15 ευρώ  και όταν το πληροφορήθηκαν, ενοχλήθηκαν, καθώς οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Ο σύλλογος που το διοργανώνει (Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023) υποστηρίζει ότι χρειάζεται το αντίτιμο «για τον δικαστικό αγώνα που δίνει»

Ο κ. Πλακιάς, που έχασε στα Τέμπη τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, είπε: «Θα προχωρήσω σε ασφαλιστικά μέτρα. Ποιος ενέκρινε το αντίτιμο; Ο σύλλογος που το διοργανώνει εκπροσωπεί έξι οικογένειες όλες κι όλες, ενώ είμαστε 57. Δεν μπορεί να αποφασίζει για όλους. Διαβάζω ότι διάφοροι καλλιτέχνες θα παραβρεθούν αφιλοκερδώς στο καλλιμάρμαρο για μια συναυλία που θα είναι αφιερωμένη στα Τέμπη. Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι και οι @sokratismalamas @ thanasispapakonstantinou @foivosdelivorias και άλλοι. Μέχρι εδώ όλα καλά μέχρι που έπεσε το μάτι μου στο εισιτήριο για την είσοδο με αντίτιμο 15 €. Γνωρίζετε που θα πάνε αυτά τα χρήματα; Γνωρίζετε ότι ο σύλλογος που το διοργανώνει απαρτίζεται από 6 οικογένειες; Ζητήσατε καταστατικό συλλόγου; Ζητήσατε να δείτε αν είναι νόμιμος; Γνωρίζετε ότι όλες οι άλλες οι οικογένειες είμαστε αντίθετοι σε ό,τι έχει να κάνει με οικονομικά αντίτιμα; Χαιρετώ την κίνησή σας και ευχαριστώ που δεν μας ξεχνάτε. Θα σας πω μόνο ακυρώστε την παρουσία σας εκεί, διότι θα ακολουθήσουν νομικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα. Όποιος έχει οικονομική ανάγκη να χρησιμοποιήσει μόνο το όνομα του συγγενή του και όχι τον αριθμό 57 και πληθυντικό όπως πχ ΘΥΜΑΤΩΝ. Τα ονόματα των δικών μου παιδιών δε θα γίνουν εισιτήρια των 15€. Κάποτε θα κάνουμε αυτή τη συναυλία χωρίς οικονομικά αντίτιμα και με χιλιάδες κόσμο.»

Όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις στη σελίδα του κ. Πλακιά στο X, οικογένειες και άλλων θυμάτων υποστηρίζουν τη θέση του για συναυλία με ελεύθερη είσοδο. Και η κα. Βάσω Κούλπα, μητέρα του 21χρονου Τάσου Κουτσόπουλου από την Καρδίτσα που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη τονίζει ότι «η δολοφονία του παιδιού μου δεν κοστολογείται με αντίτιμο εισιτηρίου».

Σε δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Πλακιάς στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό» σήμερα διαμήνυσε για άλλη μία φορά ότι δε συμφωνεί με το χρηματικό ζήτημα της συναυλίας για τα Τέμπη. «Αν δεν είχε αντίτιμο δε θα είχα κανένα πρόβλημα. Δε γίνεται να γίνει κάτι για 5 οικογένειες και οι άλλες 50 να μη συμμετέχουν».

Στην μεγάλη συναυλία, θα συμμετάσχουν οι Φοίβος Δεληβοριάς, οι Κοινοί Θνητοί, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η Τάνια Τσανακλίδου, οι οποίοι διευκρίνισαν πως θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς. Την εκδήλωση μάλιστα που διοργανώνει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο  Θανάσης Παπακωνσταντίνου κατά τη συναυλία που είχε δώσει το καλοκαίρι στο Θέατρο Βράχων.

Απαντώντας στις αναφορές ότι τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για το δικαστικό αγώνα των οικογενειών, ο κ. Πλακιάς υποστήριξε: «Εγώ πού τα βρίσκω τα χρήματα; Όποιες έρευνες γίνονται στο Δικαστικό Λαρίσης είναι όλες πληρωμένες. Τους δικηγόρους τους πληρώνω εγώ. Δηλαδή κι εγώ μπορώ να πάω στο εξωτερικό να κάνω συναυλία; Να αναφέρουν ονομαστικά ποιοι κάνουν τη συναυλία, ποιες οικογένειες είναι, ποια θύματα εκπροσωπούν και να βάλουν και 200 ευρώ εισιτήριο. Τα 57, ο πληθυντικός αυτός δε μου αρέσει. Όχι ένας σύλλογος που είναι 6 θύματα να κάνει συναυλία για 57. Δεν μπορώ εγώ να βλέπω κάποιον στο δρόμο να να μου λέει ‘σε ενίσχυσα με 15 ευρώ’ και να μην ξέρω πού πήγαν τα χρήματα και τι. Με αντίτιμο όχι! Τέλος!».

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023 αναφέρει ότι «τα έσοδα θα δοθούν για τις ανάγκες που έχει για τις νομικές κινήσεις του. Οι οικογένειες δεν έχουν ανάγκη από χρήματα. Οι νομικές κινήσεις που θα κάνουν χρειάζονται ποσά για τα οποία καμία ελληνική οικογένεια δεν θα ήταν προετοιμασμένη».

H Μαρία Καρυστιανού σε βίντεο που ανήρτησε ως απάντηση στον κ. Πλακιά, αναφέρει τα εξής: «Έχω πει πολλές φορές ότι ο σύλλογος δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα συγγενών, σίγουρα διπλάσιο αριθμό από αυτόν που αναφέρει ο κ. Πλακιάς. Δεν εκπροσωπεί όλες τις οικογένειες. Στον σύλλογο έχουμε μια πολύ επιθετική γραμμή, την οποία στηρίζουμε ένθερμα. Έχουμε έρθει σε επαφή με νομικά γραφεία, τα οποία ο κ. Πλακιάς αγνοεί. Και έχουμε κάνει τις συνομιλίες και γνωρίζουμε τα οικονομικά μεγέθη τα οποία απαιτούνται για τον αγώνα αυτόν, τον οποίο δυστυχώς δεν είμαστε στην οικονομική κατάσταση που να μπορούμε να τον στηρίξουμε. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την συναυλία, για να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε για τους δικαστικούς αγώνες του εξωτερικού, στους οποίους – ως γνωστόν – ο κ. Πλακιάς δε συμμετέχει. Όπως και οι οικογένειες που ακολουθούν τη νομική γραμμή την οποία θέλει ο κ. Πλακιάς», αναφέρει η Μ. Καρυστιανού.

Ο κ. Πλακιάς επιμένει ότι «δεν γίνεται κάποιες οικογένειες να μαζέψουν 600.000 ευρώ στο όνομα των παιδιών μας. Γνωρίζει κανείς, γνωρίζει ο κόσμος που θα πάνε τα χρήματα αυτά; Οι καλλιτέχνες γνωρίζουν; Εγώ θα πάρω το νομικό δρόμο. Προτίθεμαι να στείλω και εξώδικα στους καλλιτέχνες και να κάνω και ασφαλιστικά μέτρα, σε όποιον παρευρεθεί στη συναυλία. Δεν γίνεται να πάρουν 600.000 ευρώ στο όνομα των παιδιών μου δύο οικογένειες και να μην ξέρω εγώ τι γίνεται», επιμένει από πλευράς του ο κ. Πλακιάς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx