Διακινητής: «Με συλλάβατε αλλά είμαι μισθωτός των 1.500 ευρώ, το αφεντικό είναι στη Γερμανία»

Διακινητής: «Με συλλάβατε αλλά είμαι μισθωτός των 1.500 ευρώ, το αφεντικό είναι στη Γερμανία»

Συνεληφθη και άλλος διακινητής για τους 41 μετανάστες που έφθασαν με θαλαμηγό στο Πόρτο Ράφτη

Σε καφετέρια στην οδό Αχαρνών εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 37χρονος Σύρος, ως το άτομο που κανονισε τη μεταφορά 41 μεταναστών από την Τουρκία το Πόρτο Ράφτη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο “εγκέφαλος” στη διακίνηση είναι στη Γερμανια και οτι ο ίδιος παίρνει 1.500 ευρώ το μήνα. Το αφεντικό, όπως φέρεται να είπε, έρχεται στην Ελλάδα μια φορά το μήνα. Πάντως οι μετανάστες έδωσαν 5.000 ευρώ έκαστος για μεταφορικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος συνελήφθη μετά από επιχείρηση του Λιμενικού και τη συνδρομή στελεχών της ΟΠΚΕ, Ερευνήθηκε το σπίτι του και το κατάστημα που διατηρουσε ως βιτρίνα στην οδό Λιοσίων παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημειώσεις και ατζέντες. Ο Σύρος φέρεται να ήταν αυτός που ενημέρωνε τα μέλη του κυκλώματος στην Τουρκία όταν έφταναν οι μετανάστες στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί, επίσης, δύο Αιγύπτιοι 47 και 20 ετών που εντοπίστηκαν στη θαλαμηγό που μετέφερε τους 41 μετανάστες (33 άνδρες, 4 γυναίκες και 4 ανηλίκους). Μετά την αποβίβασή τους,  το Λιμενικό ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του δουλεμπορικού σκάφους. Κινητοποιήθηκαν άμεσα έξι περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Π.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) και ένα ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση του σκάφους, μετά από καταδίωξη, στη Κέα. Εκει συνελήφθησαν οι δύο Αιγύπτιοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι