Διάλογος περί μισογυνισμού μεταξύ Πολάκη-Καρανίκα και στη μέση Ακρίτα-Γκραμπόφσκι

Η επιστροφή Πολάκη και το ρίσκο του Τσίπρα, Σπύρος Γκουτζάνης

Διαφωνούν στο αν είναι πολιτικό ζήτημα η δραστηριότητα της συζύγου ενός πολιτικού οι Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Καρανίκας, με αφορμή μια ανάρτηση σχετική με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι, όπου η Έλενα Ακρίτα σχολιάζει επίσης το θέμα.

Όλα άρχισαν με μία ανάρτηση που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Μαρέβα είχε την ατυχία να μην είναι Τάιλερ». Εν συνεχεία παρενέβη η Έλενα Ακρίτα που δεν θεώρησε δίκαιη την σύγκριση και ακολούθησε η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, που προφανώς ενοχλήθηκε από την τοποθέτηση της κ. Ακρίτα. Τότε παρενέβη ο Πολάκης και ιδού τι είπε έκαστος:

/

O Παύλος Πολάκης τον ρωτάει: «Ποιος είναι ο μισογυνισμός Νίκο και ποιος τον εκφράζει;;;;  Δεν σε πιάνω!!! Για εξήγησε το περισσότερο!»

O Νίκος Καρανίκας “απαντά” δημοσιεύοντας δύο αναρτήσεις στη σειρά, την πρώτη και της κ. Ακρίτα που απαντά σε αυτήν.

Η πρώτη ανάρτηση αναφέρει: «Το ‘λάθος’ της Μαρέβας Μητσοτάκης στην Ελλάδα είναι ότι δεν γεννήθηκε Τάιλερ. Εδώ που τα μένε είναι μεγάλο το ρίσκο που πήρε να ειναι γυναίκα, επιχειρηματίας, ανεξάρτητη οικονομικά. Πληρώνει σήμερα ακριβά αυτές τις επιλογές. Αν είχε γεννηθεί Τάιλερ ας πούμε, να είναι άεργος και να κρέμεται από το παντελόνι του άντρα της, να σέρνεται σαν βαλιτσάκι από τον σύζυγό της σε κομματικές συνάξεις σε ταβέρνες και συνέδρια σε ρόλο κλακαδόρου να τον ακολουθεί παντού, να είναι η σκιά του του, να φοράει κολλητά παντελόνια που να αναδεικνύουν τους γλουτούς της, να να γλυκοκοιτάζει τον άντρα της μπροστά στις κάμερες και να δηλώνει έτσι ότι είναι η δούλα και κυρά του υπεύθυνη για το κατούρημα του σκύλου τους , όλα αυτά τα παραπάνω που δεν είναι η Μαρέβα, είναι τα τεράστια “λάθη” της στη χώρα όπου οι εκδότες για να πουλήσουν τα φύλλα του σεξισμού τους, διατυμπανίζουν το σεξισμό τους σαν παράσημο, γιατί αυτά έχουν μάθει από τους πατεράδες και τις μανάδες τους για το ρόλο των γυναικών στη δημόσια ζωή. Οι γυναίκες γι΄ αυτούς, όσο ανεξάρτητες κι αν είναι, τόσο μεγαλύτερος εχθρός τους είναι. Γι΄αυτό Μαρέβα κρίμα που δεν γεννήθηκες Τάιλερ».

Σε αυτά τα δύο κείμενα που παρέθεσε ο Καρανίκας ως απάντηση, ο Παύλος Πολάκης σχολιάζει: «Αν την πολιτική απάντηση της Ακρίτα που αναδεικνύει τη δράση της Μαρεβα Μητσοτακη αυτά τα χρόνια τη λες μισογυνισμό τότε ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα για να μην πω τίποτα βαρύτερο!» και ο Νίκος Καρανίκας απαντά: «Απάντησε στη χυδαιότητα του Δημάδη με την ίδια χυδαιότητα. Τα σπίτια της Μαρέβας είναι πολιτική; Το ότι είναι σύζυγος είναι πολιτική;»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι