Διαμαρτύρεται ο πρέσβυς του Ισραήλ που ο Κασσελάκης δεν θεωρεί όλα τα μέλη της Χαμάς τρομοκράτες

Ολομέτωπη επίθεση Κασσελάκη για τα οικονομικά της ΝΔ – Εν αναμονή του πόθεν έσχες του

Την έντονη αντίδραση του πρέσβυ του Ισραήλ στην Ελλάδα, προκάλεσε η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Χαμάς, κατά τη χθεσινοβραδυνή του συνέντευξη στο Attica Tv.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση, ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Η Χαμάς έχει ένα μέρος το οποίο όντως κάνει τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό ισχύει. Από κει και πέρα το θέμα είναι πώς μπορούμε εμείς να παρέμβουμε ως Διεθνής Κοινότητα για να φέρουμε μια ανάπτυξη σ’ αυτή την περιοχή, η οποία να μην έχει ανάγκη τη Χαμάς να καλύπτει κενά, στο κομμάτι στο οποίο κάνει τοπικό έργο σε ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας κλπ».

Στα όσα ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, αντέδρασε εντόνως ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς, ο οποίος ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter, βίντεο με βασανισμό ομήρου από μέλη της Χαμάς και ουσιαστικά κατηγόρησε για βαρβαρότητες και την βάση της Χαμάς, δηλαδή τους απλούς ψηφοφόρους.

Ανέφερε: «Ο ισχυρισμός ότι «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες. Η Χαμάς, είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκια της μέχρι τη βάση της. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις, οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της. Αυτή είναι η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει η Χαμάς».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι