Διαμαρτυρίες και στο Βέλγιο κατά των νέων μέτρων (video)

Διαμαρτυρίες και στο Βέλγιο κατά των νέων μέτρων (video)

Εκτός από τους Ολλανδούς και τους Αυστριακούς, ξεσηκώθηκε και μερίδα των Βέλγων κατά των μέτρων που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση τους. Το μέτρο που προκάλεσε αντιδράσεις είναι η απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων σε μπαρ και εστιατόρια. Το Βέλγιο πάντως είναι μια χώρα που είχε και κατά το πρώτο κύμα αφύσικα υψηλό αριθμό απωλειών (26.570) για τον πληθυσμό του (ίσο με της Ελλάδας).

Παρότι έχει εμβολιασθεί το 75% καταγράφηκαν χθες 21.000 κρούσματα και 45 θάνατοι, και ίσως παίζει σε αυτό ρόλο το γεγονός ότι ως χώρα – έδρα πολλών ευρωπαϊκών οργανισμών, είναι κέντρο διερχομένων. Επίσης έχει πολλούς Γάλλους, Γερμανούς και Ολλανδούς και Φλαμανδούς με συχνές έως καθημερινές μετακινήσεις εκτός συνόρων και όχι πάντα ομονοούντες στις πολιτικές αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx