Διαψεύδει δημοσίευμα ο Μισέλ ότι προωθεί τον Μητσοτάκη έναντι της ντερ Λάιεν!

Διαψεύδει δημοσίευμα ο Μισέλ ότι προωθεί τον Μητσοτάκη έναντι της ντερ Λάιεν!

Φωτιά από δημοσίευμα του Politico.

Για σχέδιο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, να «καταστρέψει» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, βάζοντας στη θέση της τον Έλληνα πρωθυπουργό, μιλά δημοσίευμα του Politico. Να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολλάκις διαψεύσει ότι ενδιαφέρεται για ευρωπαϊκό αξίωμα, ενώ, μαζί με τον Ντόναλντ Τουσκ, έχει αναλάβει δράση για την επανεκλογή της κυρίας Φον ντερ Λάιεν στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Politico, που επικαλείται Ευρωπαίους διπλωμάτες και αξιωματούχους υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις συνομιλίες του με τους ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ, προωθεί την ιδέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρει τη θέση της Φον ντερ Λάιεν στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι ίδιες πηγές, πάντως, μιλούν για «απέλπιδα προσπάθεια».

Σύμφωνα με τους διπλωμάτες και τους αξιωματούχους που μίλησαν στο Politico, πρόκειται για άλλη μία «απέλπιδα προσπάθεια» του Μισέλ να «ρίξει» την Φον ντερ Λάιεν. Ο Μισέλ είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, που θ’ ανοίξει τον δρόμο για τον διορισμό των νέων επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, φέρεται να υπήρξε μια άτυπη συμφωνία στους κόλπους της ΕΕ ότι η Φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στην Κομισιόν και ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα να αναλάβει χρέη νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Μισέλ εμφανίζεται να επιμένει, ωστόσο, να παρουσιάζει εναλλακτικές στην υποψηφιότητα της Φον ντερ Λάιεν και, σε αυτό το πλαίσιο, έχει παρουσιάσει τον Έλληνα πρωθυπουργό ως πιθανό διάδοχο της Γερμανίδας στην Κομισιόν και την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ως εναλλακτική στην υποψηφιότητα Κόστα.

Η πλευρά του Σαρλ Μισέλ έσπευσε πάντως να διαψεύσει, δια της εκπροσώπου του, το δημοσίευμα του Politico, ως «fake news».

Πηγή: protothema.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι