Διαψεύδει το Κρεμλίνο ότι προσέγγισε υποχωρητικά τις ΗΠΑ “για να τελειώνει ο πόλεμος”

Το Κρεμλίνο διαψεύδει δημοσίευμα του Reuters ότι ο Πούτιν προσέφερε κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα ρεπορτάζ του αμερικανικού ιστοτόπου Bloomberg σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν “βολιδοσκοπεί” τις ΗΠΑ για πιθανές συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και ενδέχεται να εγκαταλείψει βασικές διεκδικήσεις της  Μόσχας σχετικά με το “καθεστώς ασφαλείας της Ουκρανίας”. Πιθανόν δηλαδή κρατώντας πολλά από τα εδάφη που κατέλαβε στα βορεια και ανατολικά, να ενδώσει στο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ η “υπόλοιπη” Ουκρανία.

Το ρεπορτάζ του Bloomberg ανέφερε ότι ο Πούτιν “βολιδοσκοπεί” αν η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες και έχει προσεγγίσει τις ΗΠΑ μέσω έμμεσων διαύλων. Η ίδια πηγή επικαλείται δύο άτομα με επαφές στο Κρεμλίνο. Αυτοί οι δύο άνδρες λένε ότι ο Πούτιν “πιθανόν να προτίθεται να εξετάσει την απόσυρση του επίμονου αιτήματος για ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, ακόμη και στο τέλος την άρση της εναντίωσης για μια μελλοντική ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ –η απειλή της οποίας έχει υπάρξει η βασική ρωσική δικαιολόγηση για την εισβολή”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το δημοσίευμα και συγκεκριμένα για το αν η Μόσχα είναι πραγματικά έτοιμη να παραιτηθεί από τα αιτήματά της για ουδετερότητα της Ουκρανίας και ότι πιθανόν αποδέχεται την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, απάντησε: “Όχι, πρόκειται για λανθασμένο δημοσίευμα. Σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι