Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ-Παππάς τα περί προσυνεννόησης για την πρόταση μομφής

Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ-Παππάς τα περί προσυνεννόησης για την πρόταση μομφής

Τί αναφέρει σε ανακοίνωση της η Χαριλάου Τρικούπη.

Tο ΠΑΣΟΚ διέψευσε ότι υπήρξε προσυνεννόηση για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας. Το ζήτημα ανέκυψε αργά χθες το βράδυ από δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, στην οποία η κυβέρνηση αντέδρασε, αρχικά δια του εκπροσώπου της Παύλου Μαρινάκη ο οποίος καταλόγισε παρασκηνιακή συμφωνία στα δύο κόμματα.

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αναφέρει: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά. Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί. Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις».

Διάψευση και από τον Παππά

Ο ίδιος ο κ. Παππάς τόνισε ότι δεν υπήρξε προσυνεννόηση: «Είναι ευχής έργον που έχει γίνει αυτή η συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ (για την πρόταση δυσπιστίας). Κατά την γνώμη μου έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από την ΝΔ να δαιμονοποιηθεί η προσπάθεια συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων. Οι προοδευτικές δυνάμεις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αμείλικτο δίλημμα. Καμία από αυτές δεν είχε τους 50 βουλευτές για να ασκήσει το ύψιστο κοινοβουλευτικό μέσο πίεσης που είναι η πρόταση δυσπιστίας και έρχονταν από την κοινωνία ένα τεράστιο κύμα αξίωσης, διαφάνειας. Στο κείμενο που έχουμε συνυπογράψει 4 κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν μιλάει μόνο για τα Τέμπη, μιλάει και για τη διαρροή στοιχείων εκλογέων», ανέφερε αρχικά ο κ. Παππάς.

Και σημειώνει «δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας. Το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και προφανώς ζυμώσεων. Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, μεμπτό και επιλήψιμο. Η ιδέα της πρότασης δυσπιστίας κυκλοφορούσε και πιο πριν. Είχε κάνει πρόταση και η Νέα Αριστερά με αφορμή το άρθρο 16. Άρα, δεν κατάλαβα προς τι η έκπληξη;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Θέμα προσυνεννόησης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης είχε θέσει στην ομιλία του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Π. Μαρινάκης. Όπως είπε, στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο πρώην υπουργός Ν. Παππάς «μαρτύρησε ή του ξέφυγε», ότι υπήρχε και προσυνεννόηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, άρα όχι απλώς η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας έγινε με φοβερά αντανακλαστικά, αλλά προετοιμαζόταν από ότι φαίνεται από το ΠΑΣΟΚ και από το ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθε σήμερα Τετάρτη, ο κος Ανδρουλάκης, ενώ αυτό έχει γίνει πολλές μέρες πριν, και για αντιπερισπασμό, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει δημοσιεύματα για κοινωνικές συναντήσεις, και να πετάξει λάσπη σε μία κυβέρνηση η οποία, και την Κυριακή και τη Δευτέρα και την Τρίτη, παντού, [..] είπαμε την αλήθεια όπως ακριβώς είναι, είπε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος είχε αποκαλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως «πρόθυμο», την Κυριακή το απόγευμα, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής».

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Νίκος Παππάς «τους εξέθεσε» και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι