Διαψεύδει η Κεραμέως ότι θα κλείσουν τα σχολεία

Διαψεύδει η Κεραμέως ότι θα κλείσουν τα σχολεία

Μετά από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ότι το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία στα μέσα Νοεμβρίου, η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αυτό αποκλείεται, επειδή εκτιμά ότι τα κρούσματα στα παιδιά είναι λιγότερα. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000 τμήματα πανελλαδικά. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από το 29% στο 25%», ήταν η απάντησή της.

Τα τμήματα εξακολουθούν να τίθενται σε αναστολή λειτουργίας μόνον όταν έχουν προσβληθεί πάνω από 10-12 μαθητές σε κάθε τάξη (πάνω από το 50% των μαθητών, που είναι γύρω στους 25 σε κάθε τμήμα). H εικόνα από τον ΕΟΔΥ πάντως δεν συνάδει με τις δηλώσεις της υπουργού καθώς φαίνεται η αυξητική πορεία με κάθε άνοιγμα των σχολείων. Η μικρή πρώτη κορύφωση ήταν τον Φεβρουάριο του 2021  λίγες ημέρες μετά την απόφαση να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, ενώ λίγες μέρες μετά άνοιξαν και τα γυμνάσια στις μη “κόκκινες περιοχές”.

H εικόνα από τον ΕΟΔΥ πάντως δεν συνάδει με τις δηλώσεις της υπουργού καθώς φαίνεται η αυξητική πορεία με κάθε άνοιγμα των σχολείων. Η μικρή πρώτη κορύφωση ήταν τον Φεβρουάριο του 2021  λίγες ημέρες μετά την απόφαση να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, ενώ λίγες μέρες μετά άνοιξαν και τα γυμνάσια στις μη “κόκκινες περιοχές”.

Η πρώτη μεγάλη κορύφωση συμπίπτει με το άνοιγμα όλων των σχολείων τον περασμένο Μάιο, η δεύτερη μεγάλη κορύφωση με τις διακοπές Ιουλίου – Αυγούστου καθώς πλέον ήταν διάσπαρτη η μετάλλαξη Δέλτα στην χώρα και η τρίτη και τελευταία κορύφωση καταγράφεται με το άνοιγμα των σχολείων (35η εβδομάδα του επιδημιολογικού).

Όμως, και πάλι τα στοιχεία κατ΄αναλογία προς το σύνολο των κρουσμάτων δεν ευσταθούν ως μέτρο σύγκρισης, γιατί το γεγονός ότι μειώνεται το ποσοστό των μαθητών, δεν σημαίνει ότι μειώνονται τα δικά τους κρούσματα, αλλά ότι αυξάνονται τα κρούσματα στις άλλες ηλικιακές ομάδες, καθώς εν τω μεταξύ έγιναν υποχρεωτικά και τα rapid test σε πολλές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, τα κρουσματα στα παιδιά αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ από 5.970 σε 6.682.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι