Διαψεύδει Ραγκούση η ΕΛΑΣ: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες

Διαψεύδει Ραγκούση η ΕΛΑΣ: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες

Διαψεύδει η αστυνομία ότι γυναίκα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα στη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου. Σημειώνει ότι χρησιμοποιήθηκαν «συσκευές που εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες».

Όπως σημειώνει «λόγω της επικινδυνότητάς τους, δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες» και προσθέτει ότι «σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin , οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου 15 μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς».

Ενημερώνει ότι στη χθεσινή επιχείρηση έγινε «περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων».

Προανακριτική για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται όλες οι μαρτυρίες. Νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε ότι γυναίκα – μέλος της κατάληψης στο Κουκάκι έχει υποστεί τραύμα από πλαστική σφαίρα κατά την επιχείρηση της αστυνομίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι