Διασωληνώθηκε με κορονοϊό, ανάρρωσε και δηλώνει αρνητής!

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ασθενής που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην κλινική Covid-19 του νοσοκομείου του Ρίου, μόλις αποσωληνώθηκε και άρχισε να αναρρώνει, η πρώτη του δουλειά ήταν να στείλει ιδιόχειρο σημείωμα σε δικηγόρο και να ζητήσει “ανεξάρτητο μοριακό έλεγχο για κορονοϊό εκτός νοσοκομείου”, βέβαιος ότι δεν έπασχε από κορονοϊό…

Ο πνευμονολόγος και υπεύθυνος της Α’ κλινικής covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου, Αργύρης Τζουβελέκης, δήλωσε ότι αυτά τα περιστατικά του προκαλούν θλίψη και απαισιοδοξία. Όπως είπε, οι γιατροί, με οξυγονοθεραπεία, φάρμακα και τελικά με τη διασωλήνωση, έδωσαν μάχη για να σώσουν τη ζωή του ασθενούς, ο οποίος εκ των υστέρων προέκυψε αρνητής και ο οποίος δεν είχε αρνηθεί προηγουμένως καμία από τις χορηγούμενες θεραπείες από τους γιατρούς. Ο ασθενής, μάλιστα, εκτιμά ότι δεν κινδύνευε η ζωή του και δεν νοσούσε βαριά!

Εν τω μεταξύ στο ίδιο νοσοκομείο δίνει μάχη μια άτυχη 27χρονη φιλόλογος από την Κέρκυρα, που δυστυχώς παρουσίασε μια σπάνια παρενέργεια μετά την χορήγηση του εμβολίου της Johnson, συγκεκριμένα εκτεταμένες θρομβώσεις στα κοιλιακά αγγεία. Η νεαρή γυναίκα δίνει μάχη από τις 30 Ιουνίου διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου και χθες παρουσίασε επιδείνωση, οπότε χρειάσθηκε να υποβληθεί σε πολύωρο χειρουργείο. Ο αδελφός της ζήτησε να δώσουν αίμα όσοι μπορούν, καθώς τα πολύωρα χειρουργεία έχουν και μεγάλες απαιτήσεις σε αίμα.

238999733_354845736337591_3480954715783259518_n.jpg

Η 27χρονη είχε εμβολιαστεί τέλη Ιουνίου και λίγες μέρες μετά παρουσίασε ξαφνικά μεγάλη μυϊκή αδυναμία, πόνους και παράλυση. Διακομίσθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και από εκεί, όταν την σταθεροποίησαν, αποφασίσθηκε να αντιμετωπισθεί σε ένα πληρέστερα εξοπλισμένο νοσοκομείο. Στις 30 Ιουνίου διακομίσθηκε στο Πανεπιστήμιο του Ρίου. Εκεί οι γιατροί κατέφυγαν στην διασωλήνωση λόγω των πολλών θρομβώσεων στα κοιλιακά αγγεία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι