Διασωληνώθηκε παιδί – Αυξήθηκαν οι θάνατοι και οι νοσηλείες

Οι κυριότερες ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (27-11-2021)

Οι νοσηλείες μέσα σε μια εβδομάδα αυξήθηκαν από 200 σε 250 και σήμερα ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκαν 24 θάνατοι, ενώ όπως είπε ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος έχει διασωληνωθεί ένα παιδί και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 13 νέοι. Δεν διευκρίνισε όμως ηλικίες και αν έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρεται σήμερα μόνον ότι διασωληνώθηκε ένα κορίτσι στην ηλικιακή ομάδα 0-17 ετών. Επισης έχει διασωληνωθεί μία κοπέλα 20 ετών στην Κρήτη. Η 20χρονη πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Δεν γνωρίζουμε αν λόγω του νοσήματος η 20χρονη βρισκόταν σε ανοσοκαταστολή ή αν το πρόβλημά της ήταν διαβήτης ή κάτι σοβαρότερο. Υπενθυμιζεται ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη μάχη τρεις έφηβοι, δύο Ελληνόπουλα και ένα παιδί μεταναστών. Τα δύο παιδιά ειχαν ως υποκειμενο πρόβλημα υγείας το σάκχαρο, αλλά δεν γνωρίζουμε από τι έπασχε το τρίτο.

Τα κρούσματα έφθασαν τα 3.493, από τα οποία τα 431 στην Κρήτη, η οποία όταν πρωτοεμφανίσθηκε η Δέλτα είχε μόνο 18 κρούσματα. Εξαρχής η Κρήτη σε αυτό το κύμα είχε πολλά κρούσματα για τον πληθυσμό της και φαίνεται ότι ο τουρισμός εκεί πρωτοέφερε την Δέλτα, καθώς στην υπόλοιπη Ελλάδα τα κρούσματα της μετάλλαξης αυτής ήταν αρχικά λιγότερα.

Στο προηγούμενο κύμα, από την βρετανική μετάλλαξη ή Άλφα, όταν φτάσαμε στο πανελλαδικό peak των 4.340 κρουσμάτων, η Κρήτη είχε μόνο 150 κρούσματα, παρότι και η βρετανική μετάλλαξη από εκεί είχε ξεκινήσει ή εκεί είχε πρωτοεντοπιστεί. Όμως η Δέλτα και ο τουρισμός συν όλες οι άλλες παράμετροι, διαμορφώνουν πλέον διαφορετικό τοπίο. Η “άδεια” Αθήνα καταγράφει εν τω μεταξύ 927 κρούσματα και η Θεσσαλονίκη 316.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx