Διασώθηκαν ή όχι τα 2 πρώτα παιδιά εκ των 12 στην Ταϊλάνδη;

Διασώθηκαν ή όχι τα 2 πρώτα παιδιά εκ των 12 στην Ταϊλάνδη;

Αντιφατικές πληροφορίες κυκλοφορούν από μέσα ενημέρωσης σχετικά με την εμφάνιση δύο αγοριών από τα εγκλωβισμένα σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης, όπως επισήμανε πριν από λίγο η Guardian.

Επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι τα δύο πρώτα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας απομακρύνθηκαν από το σπήλαιο.

“Δύο παιδιά βγήκαν. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο νοσοκομείο εκστρατείας κοντά στο σπήλαιο. Τους παρέχεται ιατρική εξέταση. Δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί στο νοσοκομείο Τσιάνγκ Ράι”, είπε στο Reuters ο Τοσάθεπ Μπουντόνγκ, ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της Τσιανγκ Ράι και μέλος της ομάδας διασωστών.

Ο ρεπόρτερ του βρετανικού ITV Τζον Άιρβιν μεταδίδει ότι ένας επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας μόλις τον πληροφόρησε ότι δύο από τα αγόρια βγήκαν από το σπήλαιο και ότι προφανώς είναι καλά στην υγεία τους.

Η Bangkok Post ωστόσο υποστηρίζει ότι τα δύο πρώτα αγόρια από την ομάδα πλησιάζουν προς την είσοδο του σπηλαίου, δηλαδή έχουν κολυμπήσει την απαραίτητη απόσταση και τώρα περπατούν.

Η Guardian δεν μπορεί να επιβεβαιώσει καμία από τις δύο πληροφορίες. Αν πάντως τα δύο αγόρια έχουν ήδη βγει από το σπήλαιο τότε θα είναι τουλάχιστον δύο ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι