Διάταγμα Πούτιν για κυρώσεις σε πρόσωπα και επιχειρήσεις δυτικών χωρών

Διάταγμα Πούτιν για κυρώσεις σε πρόσωπα και επιχειρήσεις δυτικών χωρών,

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα για οικονομικές κυρώσεις ως απάντηση στις κυρώσεις που αντιμετωπίζει η Ρωσία από «μη φιλικές ενέργειες ορισμένων ξένων κρατών και διεθνών οργανισμών», όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA η Ρωσία θα απαγορεύσει την εξαγωγή προϊόντων και πρώτων υλών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία θα μπουν στη λίστα κυρώσεων. Τα πρόσωπα και οι νομικές οντότητες θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Το διάταγμα απαγορεύει επίσης τις συναλλαγές με ξένα φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που θα περιληφθούν στη λίστα και επιτρέπει στους Ρώσους αντισυμβαλλομένους να μην εκπληρώσουν τις ανειλημμένες  υποχρεώσεις τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι